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IN ANY COMMUNICATION PLEASE QUOTE OUR FILE NO.

INLAND REVENUE DEPARTMENT
REVENUE TOWER,
5 GLOUCESTER ROAD, WAN CHA,
HONG KONG.
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ALL CORRESPONDENCE SHOULD BE ADDRESSED TO:—
COMMISSIONER OF INLAND REVENUE,

G.P.0. BOX 132, HONG KONG.
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Cable: INLANREV

HONG KONG ‘J
(Attn : Miss Joyce WONG,
Director of Practitioners Affairs)

10 December 2001

Dear Madam,

Inland Revenue Ordinance / Keepin Business Records

I refer to your letter of enquiry dated 29.11.2001.

As you are aware that the Inland Revenue Department administers the Inland
Revenue Ordinance (Cap. 112) in which Section 51C is in connection with the business
records to be kept. This department does not administer the Evidence Ordinance and
therefore is not in a position to give opinion to Sections 50 and 51 of that ordinance.

With regard to the documents stored electronically, the Electronic
Transactions Ordinance (ETO) has specified the requirements in Section 7 on the
presentation or retention of information in its original form, and in Section 8 on the
retention of information in electronic records. 1 would therefore suggest that if the
electronic documents fully satisfy the requirements stipulated in Sections 7 and 8 of the
ETO, it should be able to meet the record keeping requirements of the Inland Revenue
Ordinance.

Yours faithfully,
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( TSE Hon-kin )
Chief Assessor, Profits Tax

c.c. ACI/IRO/51C
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